Improving Society Lab - Kennis maak je samen

ISL.jpg

Wij vinden plannen leuk en zijn dus voortdurend bezig om te onderzoeken of we de planning niet nóg slimmer kunnen maken of nóg handiger. Door kennis te delen met elkaar wordt iedereen beter. Kennis delen we bij Anago niet alleen met onze klanten, maar ook met de toekomstige generatie werkenden. Dit doen we onder andere door regelmatig een afstudeerder te begeleiden op een sterk inhoudelijk onderwerp of via gastcolleges. En daar krijgen we ook wat voor terug: een 30% betere planning bijvoorbeeld!

Improving Society Lab

Op 29 oktober hebben we daarom een sessie verzorgd voor het vak Improving Society Lab aan Tilburg University. Een groep van 120 jonge econometristen dook in de problematiek van Agile Planning. Na een inhoudelijk hoorcollege over dit onderwerp stortten de teams zich op een praktisch probleem van één van onze klanten:

Hoe kan ik op een slimme manier de doorlooptijd verkorten en zo de termijnoverschrijding verlagen?

Met behulp van de algoritme-module in het Anago-platform hebben de teams gerekend aan een betere manier van werk verdelen en capaciteit inzetten. Het beste resultaat? Een vermindering van 30%!