Waarom Agile werken eigenlijk veel natuurlijker is

laptop-iphone-notebook-computer-macbook-work-1046491-pxhere.com.jpg

Als we kijken naar het menselijke gedrag past Agile veel beter bij ons dan een traditionele projectplanning. In het artikel “Alleen agile organisaties redden het” worden de volgende drie gedragsprincipes besproken:

  • Risico’s inschatten: Wanneer het aankomt op het inschatten van een groot project, zijn we van nature veel te positief over de risico’s. Hierdoor zijn inschattingen doorgaans (veel) te laag. Een Agile aanpak zorgt voor overzichtelijke stappen en daarmee veel betere inschattingen.

  • Complexiteitsverlaging: De mens heeft geleerd om grote problemen op te hakken in kleine stukken; zo kunnen we namelijk omgaan met erg complexe vraagstukken, zoals het voorspellen van een langlopend project. Dit ophakken in stukken is nu juist de basis van Agile!

  • Autonomie: Een belangrijk onderdeel in de ontplooiing van een individu. Agile planning geeft deze autonomie aan het team.

Wanneer stapt u over?