Wij zijn ervan overtuigd dat een goed planning bijdraagt aan het halen van doelstellingen. Veel organisaties hebben al wat stappen gezet op dit gebied, maar lopen vast in Excel spreadsheets, de veranderbereidheid van de organisatie of de ondersteuning door IT. Wij geloven in planningsystemen die 100% passen bij de organisatie; bij de werkwijze en bij de volwassenheid. Dat is ons startpunt.

Aanpak + Platform = Succes

proces-ibp.png

We kunnen organisatie helpen bij het realiseren van groei op het gebied van planning met onze unieke iteratieve aanpak en planningsplatform met bouwstenen.

In korte tijd gaan we van ‘knelpunt’ naar werkende oplossingen in de praktijk. We sluiten aan op de bestaande werkwijze, organisatie en processen, we adviseren over de beste aanpak en we realiseren een basis om door te groeien. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier en zonder grote investeringen. Samen met uw team creëren we slimme planningsoplossingen die ondersteuning bieden aan alle lagen binnen de organisatie; of het nu gaat om personeelsplanning, capaciteitsplanning, financiële planning of ondersteuning van het commerciële proces

 

Flexibiliteit en continue verbetering

Nadat gewerkt is met de basisoplossing gaan we een gezamenlijk traject in met de klantorganisatie om het planningsproces verder te verbeteren. Dit kan zijn met uitbreidingen naar aanliggende planningsgebieden, het verbeteren van planning met geautomatiseerde berekeningen (optimalisatie) of een koppeling met andere systemen zodat dubbel werk wordt voorkomen. Het doel van het traject is om in een aantal iteraties te groeien qua volwassenheid. Iedere iteratie wordt voorzien van duidelijke doelstellingen en een business case.

Groei in planning

Look en feel van Excel

Anago heeft de look and feel van Excel. De gegevens worden gepresenteerd in tabellen en grafieken. De invoer van gegevens gaat, net zoals in Excel, met behulp van tabellen. Excel-gebruikers kunnen direct aan de slag binnen Anago. Elke tabel of grafiek kan direct naar Excel worden gekopieerd en worden aangepast.

Eenvoudig in gebruik

Anago is eenvoudig in gebruik, maar ondersteunt zeer geavanceerde en complexe situaties. Planningsoplossingen met volautomatische planningen, statistische forecasting en simulaties zijn mogelijk. Anago is in staat om te koppelen om alle omringende systemen.

100% browser based

Anago-applicaties zijn 100% browser gebaseerd. Er zijn geen plugins of andere componenten voor nodig. De applicatie is benaderbaar vanuit elke werkplek met internetverbinding en indien zo ingesteld vanuit elke plek ter wereld. Anago-oplossingen kunnen worden gehost als cloudapplicatie, maar ook volledig intern op de eigen infrastructuur draaien.


Van eenvoudig plannen…

Vervang je bestaande spreadsheets en laat je teams hun planningen op elkaar aansluiten op een en dezelfde manier. Krijg eenvoudig inzicht in het onderhanden werk, het werkaanbod en knelpunten in de toekomstige capaciteit. Sluit de planning aan op informatie uit onderliggende systemen zonder dat daar ingewikkelde IT voor nodig is.

…tot Integrated Business Planning

Integrated Business Planning heeft als doel een optimale afstemming tussen vraag en capaciteit te bereiken op korte en lange termijn. Het gaat hierbij niet alleen om de afstemming vraag naar en capaciteit van medewerkers, maar ook om de afstemming op financieel gebied. Zo ontstaat één geïntegreerd besturingsproces.