Capaciteitsplanning is onmisbaar

jaarplan.png

Wanneer er problemen op het gebied van planning voordoen, dan is dat vaak operationeel. Er is plotseling een tekort aan medewerkers, of die ene medewerker met kennis over een bepaald onderwerp is ziek of er komt plotseling een nieuw project binnen. Een natuurlijke reactie is om iets op het operationele niveau te gaan veranderen. Misschien wel een softwarepakket.

Maar vaak ligt de oorzaak van het probleem niet op operationeel maar op tactisch niveau. De middellange termijn afstemming van vraag naar capaciteit en aanbod van capaciteit is niet goed ingericht. Capaciteitsplanning houdt zich bezig met de prognose van het werk en de ontwikkeling van de beschikbaarheid van medewerkers en kennis op de middellange termijn.

Anago integreert de middellange termijn oplossing zoals capaciteitsplanning naadloos met meer operationele planningsoplossingen en externe systemen zoals urenregistratie en HR systemen.

 

Waarom de Anago oplossing?

Anago Capaciteitsplanning biedt diverse voordelen voor uw organisatie: 

  • Eenvoudig te beheren en op maat uit te breiden op basis van uw behoefte als organisatie 
  • Autorisatie op diverse niveaus, zodat iedere werknemer bij de juiste gegevens kan 
  • Koppeling met onderliggende systemen, zodat handmatige handelingen verminderd worden
  • Direct inzicht in gewenste activiteiten en productie

Geïnteresseerd? Bekijk ook de onderstaande klantcase of bekijk onze blauwdruk capaciteitsplanning.

Uitgelicht

Bent u geïnteresseerd in Capaciteitsplanning? Lees dan hier meer over een van onze klantcases.

Case Inspectie.jpg

Resource Management bij Inspectieorganisatie

Eén van onze klanten gebruikt resource planning voor het inplannen van inspectieprojecten. Een inspectieproject bestaat uit meerdere inspecties binnen een bepaalde branche met een specifiek focusgebied. Omdat het gaat om duizenden inspecties, honderden medewerkers en vele kennisgebieden was de eis dat de planning geautomatiseerd gemaakt moest kunnen worden. De planning moet rekening houden met de gevraagde kennis, de beschikbaarheid van de medewerkers, reisafstand en regionale spreiding.

Lees meer deze case