Korte Termijn Planning

Korte termijn planning bestaat in vele vormen en maten. In principe vormt het de laag onder de middellange termijn planning, waarbij het draait om het toewijzen van werk aan medewerkers of andersom. Dit kan zijn in de vorm van werkbakjes met dossiers, het inroosteren van medewerkers op werkstromen of het inplannen van afspraken in agenda's van medewerkers. Meestal is het werk dat wordt toegewezen al bekend. Het is aanwezig als werkvoorraad of onderhanden werk. Wanneer dit niet het geval is speelt de korte termijn aanbodvoorspelling een belangrijke rol. Een goed voorbeeld hiervan is de korte termijn planning in Customer Contact Centers.

Vormen van Korte Termijn Planning

Anago ondersteunt verschillende vormen van korte termijn planning. Het unieke van het Anago platform is dat de software kan inspelen op de specifieke eisen en wensen van iedere organisatie. Hieronder staat een aantal voorbeelden van hoe de planning kan worden ingericht.


Digitale werkbakjes voor uw personeel

Werkbakjes per medewerker

Projecten en standaard activiteiten worden gepland in de tijd door het toewijzen van medewerkers met de juiste vaardigheden en beschikbaarheid. Van iedere medewerker is bekend op welke activiteiten de medewerker is ingepland.

 

Opstellen van weekroosters

De planning kan worden ondersteund met (automatische) werkverdeling waarbij het werk in werkbakjes wordt aangereikt. Het werkbakje kan worden gesorteerd en gefilterd op onder andere leverdatum, proces, organisatie en klant.

Het opstellen van weekroosters met Anago
 
Planning.jpg

Planning van afspraken

Sommige organisaties hebben behoefte aan een gedetailleerde planning op afspraakniveau. De Anago planning houdt rekening met beschikbaarheid, kennis maar ook met bijvoorbeeld reistijd.


Visie op korte termijn planning

De korte termijn planning wordt op verschillende manieren ingericht. Soms volstaat een eenvoudige planning per medewerker per activiteit op weekniveau en soms moet er echt op zaak/afspraak worden gepland. Wij geloven in slimme oplossingen die al deze situaties ondersteunen.

Geen onnodig complexe oplossingen

De planning wordt ook niet alleen uitgevoerd door een centrale planner die is opgeleid voor een of ander tool. De planning is vaak een samenwerking tussen een planner, teamleiders, afdelingshoofden en zelfs medewerkers. Anago ondersteunt al deze gebruikers met precies de juiste functionaliteit. Geen complexe omgevingen maar een omgeving die aanvoelt als een spreadsheet.