Visie

Anago is afgeleid van het Oud-Griekse woord άνάγω (anagō), dat "naar een hoger niveau tillen" betekent. Wij geloven dat planning organisaties helpt om zich continu te verbeteren en zich te onderscheiden van andere organisaties. Wij vinden dat een planning pas werkt voor een organisatie wanneer het toegevoegde waarde levert aan ieder organisatieonderdeel.

Anago realiseert planningen die 100% passen bij de organisatie. Dit doen we met het unieke Anago-platform dat beschikt over aanpasbare modules die snel ingezet en aangepast kunnen worden. Hierdoor zorgen we er ook voor dat organisaties doorontwikkelen op het gebied van planning en dat de ondersteuning meegroeit.

Consultants van Anago adviseren op het gebied van planning en implementeren slimme plannings-oplossingen die volledig geïntegreerd kunnen worden met bestaande systemen. Zo is één integrale aanpak mogelijk.

Ontstaan

Anago is opgericht in 1999 toen twee management consultants zich afvroegen wat de oorzaak was van het grote gat dat bestond tussen de spreadsheet planningapplicaties aan de 'business' zijde van de organisatie en de maatwerksystemen en pakketten aan de IT-zijde van de organisatie. Maatwerksystemen zijn te kostbaar, hebben een lange implementatietijd en zijn inflexibel; pakketten daarentegen sluiten niet goed aan bij de wensen van de ‘business’. 

De twee ontwikkelden Anago Assemble, de oplossing voor dit probleem: doordat applicaties gebouwd worden met bouwblokken in plaats van traditioneel programmeren, worden in zeer korte tijd solide planning- en analysesystemen geconfigureerd met de snelheid en flexibiliteit van spreadsheets.