Volg het gratis webinar Integrated Business Planning (on demand)

Onze webinars zijn 'on demand'. Je ontvangt direct na aanmelding een link naar het betreffende webinar. Je kunt dus direct kijken. Of juist op een heel ander moment, als het jou het beste uitkomt.

In een 30-minuten durend webinar vertellen we u meer over de Anago-visie op Integrated Business Planning. Over waarom iedereen Excel-spreadsheets gebruikt en hoe dit veel beter kan. We laten je aan de hand van cases binnen grote internationale ondernemingen een aantal Anago-oplossingen zien.

Het volgen van het webinar gaat gemakkelijk via je PC, laptop of iPad, thuis of op je werkplek. Bovendien is deelname geheel kosteloos.

 

Meer informatie?

Heb je nog vragen na het volgen van het webinar of heb je behoefte aan wat meer verdieping? Vraag dan geheel vrijblijvend een Anago-webinar aan. Wij nemen dan contact met je op om samen een webinar in te plannen op een datum die jou past.

Wat is Integrated Business Planning en hoe werkt het?

Als we naar de verschillende planningsprocessen kijken, zien we dat betrokken afdelingen zoals Marketing, Sales, Operations en Finance verschillende planningsniveaus en karakteristieken hanteren. Sales plant in omzet per product- of klantgroep, Operations is geïnteresseerd in resources terwijl de Financiële afdeling in budgetten en winstgevendheid denkt. In veel bedrijven is de uitwisseling van planningsgegevens dan ook moeilijk, omdat vertalingen gemaakt moeten worden tussen de niveaus en karakteristieken, wat leidt tot veel werk, vertraging in beschikbaarheid van data en afdelings-gebaseerde planningen. 

Integrated Business Planning verbindt de afdelingen op strategisch en tactisch niveau door middel van een gezamenlijke planningshiërarchie. Hierin worden systemen, gegevens en calculaties gekoppeld. De voordelen zijn erg groot: er is transparantie en uitwisselbaarheid in de planningen, de flexibiliteit is groot omdat historische, actuele en planningsgegevens op ieder niveau van de hiërarchie vergeleken kunnen worden en het is efficiënt doordat de verschillende afdelingen op het juiste detailniveau inzicht hebben. De gezamenlijke planningshiërarchie geeft in elk geval één plan en één versie van de waarheid.

 

Webinar Integrated Business Planning

In dit webinar behandelen we aan de hand van een praktijkcase de verschillende onderdelen van het planningsproces en de toegevoegde waarde. We laten zien hoe het Long Term en Mid Term forecasting proces bijdraagt aan een verbeterde winstgevendheid en wat de visie op de toekomst is.

 

Volg ook onze andere webinars