Volg het gratis webinar Planning bij de Overheid

In een 30 minuten durend webinar vertellen we u meer over de Anago-visie op planning bij de overheid. Over waarom het lastig is om een goede planning op te zetten en afdelingen met elkaar samen te laten werken. We laten u aan de hand van cases binnen grote en kleinere overheidsorganisaties een aantal Anago-oplossingen zien.

Het volgen van het webinar gaat gemakkelijk via uw PC, laptop of iPad, thuis of op uw werkplek. Bovendien is deelname geheel kosteloos.

 

Geen passende datum?

Komen de geselecteerde data u niet uit? Vraag dan geheel vrijblijvend een Anago-webinar aan. Wij nemen dan contact met u op om samen een webinar in te plannen op een datum die u past.

Daarnaast kunnen wij dieper ingaan op uw casus. Dit heeft als voordeel dat u meer inzicht krijgt in de oplossing voor uw eigen casus en onze visie.

Wat is (semi-)overheids-planning en hoe werkt het?

Overheidsorganisatie zoals uitvoerings-organisaties, inspecties, waterschappen, provincies en gemeenten kennen geen winstoogmerk en zullen vooral op resultaat sturen. Concurrentie is afwezig, maar het effect van veranderende wetgeving is des te groter. Het primaire proces is vaak dossiergestuurd en is afhankelijk van hoogopgeleide, professionele medewerkers. Om op een efficiënte manier de doelstellingen te kunnen halen is planning noodzakelijk.

De praktijk is meestal anders: onder druk van de klanten, veranderende eisen en wetgeving ontstaan achterstanden, ervaren medewerkers een hoge werkdruk en wordt er continu bijgestuurd. In plaats van aandacht geven aan de PDCA-cyclus van continue verbetering wordt er noodzakelijkerwijs gekozen voor brandjes blussen. Dit kan anders door te plannen met een systeem dat weet hoe de overheidssector werkt.

 

Webinar planning bij (semi-)overheid

In het webinar laten we onder meer zien hoe we ons eigen raamwerk gebruiken voor het implementeren van ketenplanning binnen de overheid en de beoogde effecten van ketenplanning. 

 

Volg ook onze andere webinars